Bak jij graag taart en wil je meedoen met de taartenbakwedstrijd van Gasterij Natuurlijk Smeerling?
We zijn op zoek naar een nieuw voorjaar/zomer zoete lekkernij voor Gasterij Natuurlijk Smeerling. De winnende taart wordt vernoemd naar de maker/ster en komt op het menu voorjaar/zomer 2025.
Jury
Ieder weekend verwelkomen we enthousiaste wielrenners en ATB ers. Het huisgemaakt gebak wordt door hun gretig afgenomen. De Sodombikers uit Winschoten en omstreken zijn vanaf de start van de Gasterij trouwe gasten en fietsen graag om voor ons gebak.
Wie kan een nieuwe lekkernij voor de Gasterij daarom het beste beoordelen? Inderdaad het wielrennersteam Sodombikers.
Zij zullen namens de Gasterij gezamenlijk beoordelen wie de 1ste en 2e prijs winnen.
Ben jij niet zo'n bakker maar wel een zoetekauw en wil jij een wedstrijdtaartpunt proeven?: kom dan zondag 6 April vanaf 11.00 uur naar Gasterij Natuurlijk Smeerling. Na het jureren van de taarten worden alle taartpunten verkocht voor een goed doel, de dagbesteding het Kraaiennest Vlagtwedde.
Het tijdschema van zondag 6 April 2025
10.00 - 10.30 Inbrengen van de taarten voor de wedstrijd bij Gasterij Natuurlijk Smeerling.
10.30 Welkom en openingswoord, voorstellen van de jury en het goede doel, dagbesteding het Kraaiennest Vlagtwedde.
11.00 start verkoop taartpunten . De opbrengst is voor het goede doel dagbesteding het Kraaiennest Vlagtwedde.
11.30 de jury is klaar met de jurering en maakt de winnaars bekend.
Aanmelding
Je meldt je aan door een e-mail te sturen naar Gasterij Natuurlijk Smeerling: info@gasterij-natuurlijk-smeerling.nl met je naam, adres en telefoonnummer en de naam van je taart. Na je aanmelding stuurt Margriet Nieuwenhuis jou binnen enkele dagen een bevestiging en het verzoek om je recept in te sturen.
Over de bakwedstrijd
Je bakt je taart met als doel dat het team van Gasterij Natuurlijk Smeerling jouw taart in het voorjaar/zomer van 2025 bakt voor de gasten van Gasterij Natuurlijk Smeerling.
Tip van team Gasterij Natuurlijk Smeerling
Gasterij Natuurlijk werkt met zoveel mogelijk regionale producten. Let er daarom bij het bedenken van je taart op dat minimaal 1 onderdeel van je taart regionaal is en dat het een eenvoudig, puur, niet te zoet maar vooral super lekkere taart wordt. Zorg ervoor dat alles in balans blijft. Soms worden er zoveel smaken en onderdelen in een taart verwerkt dat ze elkaar niet meer versterken. Het uitgebreid versieren van een taart met marsepein of fondant wordt voor deze wedstrijd afgeraden. Hoe mooi ook, het gaat ons om de smaak en het gevoel er meteen je tanden in te willen zetten. Dus zorg dat je taart er superlekker uitziet, maar hou het natuurlijk. Dat is ons advies.
Jurering van de taarten
De juryleden beoordelen de taart vooral op smaak, maar ook op originaliteit, het gebruik van regionale ingrediënten van het recept en hoe lekker de taart eruit ziet.
Prijzen
1e Prijs: Bakboek van Paul Hollywood en waardebon € 50,00 te besteden bij Gasterij Natuurlijk Smeerling.
2e Prijs: Bakset van Blokker Vlagtwedde ter waarde van € 50,00
Taart eten voor een Goed Doel
Op 6 April wordenb de de taarten per punt verkocht aan gasten van Gasterij Natuurlijk Smeerling. De opbrengst gaat naar Dagbesteding Het kraaiennest in Vlagtwedde.
Reglement taartenbakwedstrijd
De taartenbakwedstrijd vindt plaats op zondag 6 April 2025. Aanmelden kan tot vrijdag 4 April 2025. Je meldt je aan door een e-mail te sturen naar Margriet Nieuwenhuis op info@gasterij-natuurlijk-smeerling.nl met je naam, adres en telefoonnummer en de naam van je taart. Na je aanmelding stuurt Margriet jou binnen enkele dagen een bevestiging en het verzoek om je recept in te sturen. Dat moet een Word-bestand zijn.
Naam van de taart
Je naam en adres
Ingrediënten
Regionale ingrediënten
Werkwijze
Je bakt je taart thuis en levert deze op zondag 6 April vanaf 09.30 tot uiterlijk 10.00 uur voor de wedstrijd.Jouw taart dient voorgesneden te zijn in 12 punten.
Je presenteert de taart op een door jezelf meegebrachte taartschaal of taartplateau.
Na het bewonderen van jouw taart door de jury, schep je er zelf één punt uit, die wordt geproefd door de jury. Dus, mailen en bakken maar !