Gasterij Natuurlijk Smeerling breidt uit met zalenruimte Halmingh’s Hoes

SMEERLING – Gasterij Natuurlijk Smeerling van Natuurmonumenten breidt uit. Het authentieke woondeel van de geheel gerestaureerde Saksische boerderij in het Dal van de Ruiten A is in gebruik genomen als ruimte voor kleinschalige feesten en partijen, bijeenkomsten en vergaderingen. En wanneer de ruimten niet in gebruik zijn, is dit Halmingh’s Hoes open voor bezichtiging.

 

Halming’s Hoes is de enige van de authentiek Saksische boerderijen in beschermd dorpsgezicht Smeerling dat openbaar wordt gebruikt. Het is in het verleden volledig gerestaureerd in oorspronkelijke stijl. De handgebakken vloertegels, dikke eikenhouten gebinten – deels met vakwerk – betegelde schouw, raampjes en kleurstellingen , van boven tot onder ademt het huis de sfeer van eeuwen geleden, toen het de boerenhoeve was van de familie Halmingh. Door de ramen heb je er uitzicht over de prachtige natuur van het geheel in oude ere herstelde beekdal van de Ruiten A.

Van vergaderingen tot feesten en partijen, van huwelijkslocatie tot Babbelthee – High Tea op z’n Westerwolds – of whisky- wijn- of bierproeverijen, Halmingh’s Hoes biedt er de accommodatie voor. Zowel de voormalige voor- als achterkamer kan groepen tot twintig personen herbergen en in de voormalige keuken is ruimte voor maximaal acht personen. Ook is gebruik van Halmingh’s Hoes mogelijk in combinatie met overnachting in de nabije omgeving, bijvoorbeeld de naastgelegen B&B Hiddingh Hoeve verderop in Herberg Van Bommelhoeve.

Ook voor het horecagedeelte van Gasterij Natuurlijk Smeerling betekent de ingebruikname van het woondeel van Halmingh’s Hoes een stap voorwaarts. Zo komt er meer ruimte voor keukenfaciliteiten en is het terras aanzienlijk uitgebreid, onder meer in de windluwe krimp, waardoor het er ook op minder warme maar toch zonnige dagen ook heerlijk toeven is.

 

Huiswinkel
Aanbod van producten uit Westerwolde en omstreken en recentelijk zijn daar woonaccessoires aan toegevoegd. 

U bent hier:
Halmingh’s Hoes